Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)DESET USPEŠNIH LET ZDRUŽENJA TURISTIČNIH KMETIJ SLOVENIJE

V sredo, 7. novembra so se člani Združenja turističnih kmetij Slovenije (ZTKS) po desetih letih ponovno zbrali v prostorih Zreških Term, kjer je 4. novembra 1997 potekala ustanovna skupščina ZTKS.
Danes je v ZTKS združenih 310 kmetij iz vse Slovenije, ki se ukvarjajo s turizmom v različnih oblikah. »Desetletno uspešno delo združenja je pokazalo, da je povezanost turističnih kmetij in sodelovanje s strokovnimi institucijami prava pot za učinkovito promocijo in razvoj turizma na kmetijah«, je uvodoma poudarila dolgoletna predsednica združenja Vilma Topolšek.

»Aktivnosti, ki jih je ZTKS izvajalo ob strokovni pomoči Kmetijsko-gozdarskega zavoda Celje, so pomembno prispevale k razvoju ponudbe turističnih kmetij«, je še povedala Vilma Topolšek.   Številne promocijske aktivnosti so pripomogle k vsaj za 30 odstotkov večji zasedenosti v primerjavi z letom 1997, seveda pa tudi k večjemu obisku slovenskega podeželja.

Po pozdravnem nagovoru Vilme Topolšek, so nosilce turistične dejavnosti na kmetijah in vabljene goste pozdravili tudi Iztok Jarc, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Peter Vrisk, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo ter drugi ugledni gostje. Minister Iztok Jarc je poudaril, da je primer turističnih kmetij in njihovega združenja res prava zgodba o uspehu, obenem pa tudi zagotovilo za ohranjanje primernega dohodka na kmetijah, saj bo pritisk na zmanjšanje preliva javnih financ v kmetijstvo vedno večji. Minister Jarc je tudi poudaril, da je vsak razvoj odvisen od konkretnih ljudi in ob tem pohvalil delo predsednice ZTKS Vilme Topolšek.

ZTKS je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pripravilo že šest izdaj barvnega kataloga slovenskih turističnih kmetij v petih jezikih, ki so ga potrošniki tako v Sloveniji kot v tujini sprejeli z velikim navdušenjem. Število kmetij predstavljenih v prvem katalogu leta 1998 je bilo 120, v letošnjem pa jih je že 179. Na ZTKS so poskrbeli tudi za zelo privlačno predstavitev ponudbe turističnih kmetij na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info, kjer so kmetije predstavljene že od leta 1999. Izvedli so več kot 100 predstavitev na sejmih v Sloveniji in tujini ter poskrbeli za več sto prispevkov o turističnih kmetijah v domačih in tujih medijih. S tem so vplivali na večjo prepoznavnost in naklonjenost ponudbi turističnih kmetij pri potrošnikih. V pripravi pa je tudi lastna spletna stran, ki pa naj bi v popolnosti zaživela do konca leta.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
24.05.2020 TEHNOSTROJ KIPER PRIKOLICA...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS