Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)REJA DROBNICE NA SOLNOGRAŠKEM IN BOŽIČNI SEJEM V SALZBURGU

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije in revija Drobnica vabita na strokovno ekskurzijo
REJA DROBNICE NA SOLNOGRAŠKEM IN BOŽIČNI SEJEM V SALZBURGU

PROGRAM
1. dan, petek, 18. decembra:
Ob 6. uri se bomo zbrali v Ljubljani na PARKIRIŠČU DOLGI MOST. S turističnim avtobusom bomo potovali na mejni prehod Karavanke in vožnjo nadaljevali po turski avtocesti na Solnograško. Na področju Tennen pogorja bomo zavili v Lammertal (Ovčjo dolino) in po slikoviti panoramski cesti prispeli v kraj Salfelden. Obiskali bomo kmetijo, kjer redijo 35 koz mlečne pasme rjava hribovska koza (Gemsfärbige Gebirgsziege). Polovico mleka oddajo v mlekarno, drugo polovico predelajo v sir. Na kmetiji nam bodo pripravili poskušnjo sira. Vožnjo bomo nadaljevali po počitniško urejeni regiji Lammertal&Dachstein proti Gollingu. Priključili se bomo na avtocesto in se na poti v Salzburg ustavili v kraju Grödig, kjer bomo v tovarniški prodajalni lahko kupili tradicionalne Mozartove kroglice (niso originali) in številne druge čokoladne dobrote. Za tem bo sledil prihod v mesto Salzburg. Sprehod po starem mestnem jedru: od kapiteljskega trga, k cerkvi svetega Petra, ob festivalni dvorani na Getreidegasse, k rojstni hiši Wolfganga Amadeusa Mozarta, na trg pred škofovsko rezidenco in stolno cerkev. Adventni blišč in ponudba s številnimi stojnicami in raznimi razstavami nas bosta spremljala praktično skozi vse mesto. Tako se bomo dogovorili tudi za nekaj prostega časa za lastne želje. V kolikor bo čas in po želji se bomo lahko povzpeli tudi na grad, od koder je čudovit pogled na mesto (vstopnina in zobata železnica bo za doplačilo). Na večer se bomo po dogovoru zbrali na točno dogovorjenem kraju pri stolnici in se vrnili skupaj k avtobusu. Zapeljali se bomo okrog 20 km do našega hotela. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan, sobota, 19. decembra:
Po zajtrku v hotelu, bomo blizu Kuchla obiskali rejca z 90 plemenskimi ovcami pasme jura. V vasi imajo skupni hlev, kjer zbirajo ovce in jih tržijo dalje. Vožnjo bomo nadaljevali v Oberndorf, mestece na meji z Nemčijo, kjer sta duhovnik Josef Mohr in
organist Franz Xaver Gruber na božični večer leta 1818 prvič predstavila pesem Sveta noč, blažena noč. Cerkev, v kateri so prvič zapeli pesem, je narasla reka poškodovala in so jo porušili. Zato pa lahko obiščemo spominsko kapelico. Nato bo sledila vožnja nazaj proti Turnskemu pogorju in zavili v dolino Pinzgau. Kosilo bo v enem od domačih gostišč. Popoldan bomo blizu kraja Tuxenbach obiskali rejca s 30-40 plemenskimi ovcami pasme tirolska gorska ovca (Tiroler Bergschafe). Imajo klavnico in koljejo tudi drugim rejcem. Poleg tega imajo predelavo mesa in lastno prodajalno na kmetiji. Po ogledu se bomo vrnili na avtocesto in se z vmesnim postankom vrnili na mejni prehod Karavanke. Domov bomo prispeli v večernih urah.

ODHOD: 18. decembra 2009
ČAS POTOVANJA: 2 dni
ČAS ZA PRIJAVO: 4. december 2009
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

CENA:
114 EUR za člane ZDRDS in naročnike revije Drobnica
134 EUR za vse ostale

Prijave:
Kmetijska založba d.o.o., Stari trg 278, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: 05 90 10 576, 041 680 551
E-naslov: drobnica@km-z.si

V ceno smo vključili:
? prevoz s turističnim avtobusom in cestne pristojbine
? nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, večerja prenočevanje in zajtrk
? obisk treh kmetij in poskušnja sira
? vsi ogledi po programu razen vstopnin
? kakovostno vodenje, prevajanje na kmetijah, organizacija potovanja in DDV

Za doplačilo:
? enoposteljna soba v hotelu 3*: 21 EUR


Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru spremembe cen prevoznikov ali do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.
Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgodnega dogodka, ki ga niste povzročili sami.
Splošna navodila in pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, v novembru 2009


ORIGINALNE MOZARTOVE KROGLICE

imajo začetek v letu 1890, ko jih je po svoji zamisli izdelal slaščičarski mojster Paul Fürst in 15 let kasneje na razstavi v Parizu zanje prejel zlato medaljo. Še dandanes so originalne Mozartove kroglice izdelane ročno in so naprodaj samo v njihovih štirih prodajalnah v Salzburgu Prepoznamo jih po srebrnem ovojnem papirju in modrem napisu. 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS