Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPIS



Kmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)



Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice



Vabimo vas na izobraževanje
 
Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice
 
v soboto, 6. julija 2013,
od 9. do 15. ure
na turistični kmetiji Trebušak, Ravne pri Šmartnem 4, Laze v Tuhinju.
 
Vsebina izobraževanja:
  • predstavitev prehranske vrednosti mesa drobnice
  • predstavitev prehranske vrednosti mleka drobnice in mlečnih izdelkov
  • možnosti uporabe mesa drobnice v kulinariki
  • možnosti uporabe mleka drobnice in mlečnih izdelkov v kulinariki
  • poznavalski razsek mesa prispeva h kulinarični vrednosti in ekonomiki
  • uporabnost posameznih kosov mesa drobnice
  • načini priprave mesa drobnice
  • kulinarične delavnice z mesom in mlečnimi izdelki
  • praktični prikaz razseka trupa
  • možnosti povezovanja turističnih kmetij s kmetijami, ki redijo drobnico
 
Predavala bosta Jože Zalar, mag. turiz. in Marjana Cvirn, univ. dipl. inž. kmet., odgovorna urednica revije Drobnica.

 
Zauživanje ovčetine in jagnjetine je povezano z mnogimi predsodki, zato je pri nas premalo razširjeno. Vendar je jagnjetina, prirejena na pašnikih, v vseh pogledih odlično živilo, ki bi ga morali pogosto vključiti v svoj jedilnik, saj vsebuje vse za zdravo življenje potrebne sestavine. Razmerje med večkrat nenasičenimi in nasičenimi maščobnimi kislinami je v jagnjetini zelo ugodno. Jagnjetina je odličen vir beljakovin, saj v pravem razmerju vsebuje vse človeku potrebne esencialne aminokisline in precej L-karnitina, ki pospešuje izgorevanje maščob in torej pomaga pri hujšanju. V jagnjetini je veliko vitaminov B, B12, A in C ter natrija, kalija, železa in kalcija, je pomemben vir cinka in v maščobah topnega vitamina K. Obenem je priprava mesa enostavna in hitra, jedi pa so izjemno okusne.
Izvrstna popestritev ponudbe na kmetijah so tudi izdelki iz mleka drobnice, ki tako po vsebnosti sestavin kot tudi okusnosti sodijo v vrh kulinarične ponudbe povsod po svetu.
 
Sestavni del izobraževanja je tudi udeležba na strokovni ekskurziji. Datum ekskurzije bo določen kasneje. Predavanja in udeležba na strokovni ekskurziji so brezplačni.
 
Prijavite se na e-naslov: drobnica@km-z.si ali telefon: 041 680 551. Ob prijavi navedite KMG-MID številko vaše kmetije, na predavanje pa prinesite kopijo izpiska iz registra kmetijskih gospodarstev.

Izobraževanje sodi v sklop predavanj Možnost dviga konkurenčnosti in prihodka na kmetijah z dopolnilnimi dejavnostmi, ki ga izvaja Kmetijska založba. 

 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
23.10.2019 KUHN VBP 2160...
22.10.2019 Streu-mix...
21.10.2019 pottinger 276 f...
20.10.2019 Landsberg...
19.10.2019 Maschio 2,5 m...
18.10.2019 Eberhardt 110...
17.10.2019 Pottinger...
17.10.2019 Razmetovalec travne silaže...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS