Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPIS



Kmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)



Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina

Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice


Predavanje: Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice Vabimo vas na predavanje z zgornjim naslovom, ki bo v sredo, 16. oktobra 2013, od 15. do 20. ure v Šokčevem dvoru v Žuničih. Vsebina izobraževanja: predstavitev prehranske vrednosti mesa drobnice predstavitev prehranske vrednosti mleka drobnice in mlečnih izdelkov možnosti uporabe mesa drobnice v kulinariki možnosti uporabe mleka drobnice in mlečnih izdelkov v kulinariki poznavalski razsek mesa prispeva h kulinarični vrednosti in ekonomiki uporabnost posameznih kosov mesa drobnice načini priprave mesa drobnice kulinarične delavnice z mesom in mlečnimi izdelki praktični prikaz razseka trupa možnosti povezovanja turističnih kmetij s kmetijami, ki redijo drobnico Predavala bosta Jože Zalar, mag. turiz. in Marjana Cvirn, univ. dipl. inž. kmet., odgovorna urednica revije Drobnica. Zauživanje ovčetine in jagnjetine je povezano z mnogimi predsodki, zato je pri nas premalo razširjeno. Vendar je jagnjetina, prirejena na pašnikih, v vseh pogledih odlično živilo, ki bi ga morali pogosto vključiti v svoj jedilnik, saj vsebuje vse za zdravo življenje potrebne sestavine. Razmerje med večkrat nenasičenimi in nasičenimi maščobnimi kislinami je v jagnjetini zelo ugodno. Jagnjetina je odličen vir beljakovin, saj v pravem razmerju vsebuje vse človeku potrebne esencialne aminokisline in precej L-karnitina, ki pospešuje izgorevanje maščob in torej pomaga pri hujšanju. V jagnjetini je veliko vitaminov B, B12, A in C ter natrija, kalija, železa in kalcija, je pomemben vir cinka in v maščobah topnega vitamina K. Obenem je priprava mesa enostavna in hitra, jedi pa so izjemno okusne. Izvrstna popestritev ponudbe na kmetijah so tudi izdelki iz mleka drobnice, ki tako po vsebnosti sestavin kot tudi okusnosti sodijo v vrh kulinarične ponudbe povsod po svetu. Sestavni del izobraževanja je tudi udeležba na strokovni ekskurziji, ki bo v petek, 18. oktobra 2013. Program ekskurzije bo predstavljen na izobraževanju. Predavanja in udeležba na strokovni ekskurziji so brezplačni.

 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
22.02.2019 fendt 310 v prodaji...
22.02.2019 kvernelandt 3m v prodaji...
22.02.2019 nove ovijalke v prodaji...
22.02.2019 tl 100 v prodaji...
22.02.2019 NH t5050 , letnik 2009 v prodaji...
22.02.2019 lindner 94, letnik 2010 v prodaji...
22.02.2019 pawerfarm 105 v prodaji...
22.02.2019 novo hidro plato v prodaji...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS