Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Vlak ljubezni rešuje novozelandske kmete

Novozelandski Vlak ljubezni poskuša pretežno moško podeželje ponovno naseliti z ženskami, ki zaradi kariere bežijo v mesta. Postal je velika uspešnica, ki svoj cilj dosega dokaj uspešno.
V Novi Zelandiji so si izmislili nov način naseljevanja podeželja, poroča Bloomberg. Vlak ljubezni, ki samske ženske iz mest odpelje na podeželje, kjer jih pričakajo samski kmetje. Razlog za to je, da so se ženske v Novi Zelandiji v zadnjih 50. letih v velikem številu preseljevale v mesta zaradi izobrazbe in kariere, zato sedaj kar 80 odstotkov populacije na podeželju predstavljajo moški. Tako so težavo pričeli reševati z Vlakom ljubezni, ki odpelje s postaje enega izmed mest in gospodične pripelje na zabavo, na kateri jim predstavijo samske kmete. »Ko smo gospodične prvič pripeljali, so ubogi fantje kar pobegnili v bližnje hribe. Bili so malce prestrašeni,« je dejala Marilyn Anderson, organizatorka Vlaka ljubezni. »Sedaj moški prihajajo v trumah,« je še dodala.

V naseljevanje žensk na podeželje je vloženega veliko truda

Vlak je potnice pričel voziti leta 2001 in jih od takrat dalje vsako leto odpelje na podeželje. Je ena izmed zasebnih iniciativ, ki se poleg mnogih plesov za samske ljudi, trudi za oživitev podeželja v državi, kjer kmetijski izdelki prinesejo kar dve tretjini letnega zaslužka od izvoza. Na kmetijah živi le 14 od stotih žensk Nove Zelandije, je še ocenilo ministrstvo za ženske zadeve. »Danes ljudje želijo le kariero. Zaprli smo šole na podeželju, bolnišnice, zato tistih delovnih mest, ob katerih si lahko imel še družino, ni več,« je poudarila Jacqueline Rowarth, vodja kmetijskega sektorja na univerzi Massey v severnem Palmerstonu.

Vlak je priljubljen tako med kmeti kot med meščankami

Vlak ljubezni je postal tako priljubljen, da se nekateri kmetje odpravijo kar v mesto in se skupaj z ženskami vkrcajo nanj ter tako pridobijo poltretjo uro prednosti pred tekmeci, ki dekleta počakajo v velikih šotorih na podeželju. Šotori so sicer veliki, vendar pa stojijo na pašnikih, zato so dekleta, ki so sicer zelo lepo oblečena, obuta v gumijaste škornje, za obleko pa zapravijo od 220 do 300 ameriških dolarjev. Po celotni državi sedaj potujejo taki vlaki ali avtobusi, ki dekleta peljejo v kraje, kjer je moških kar do petkrat več kot žensk. Do sedaj naj bi bili ti izleti kar uspešni, saj se jih kar nekaj konča z novo ljubeznijo.

po Finance.si


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS