Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)PROMOCIJA KMETIJSKE PRIDELAVE

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes novinarje seznanilo z najnovejšimi promocijskimi aktivnostmi za integrirano pridelavo ter mleko in mlečne izdelke. Gre za obsežno promocijsko kampanjo, s katero želi informirati širšo javnost o samem pomenu integrirane pridelave in predelave, o obstoju slovenskih in evropskih znakov kakovosti, ki pomenijo za kupca jamstvo kakovosti ter o sistemih zagotavljanja varnosti in kakovosti mleka in mlečnih izdelkov.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je novinarje popeljalo na enodnevni ogled najprej integrirane pridelave nato pa še primer ekološke mlečne pridelave v povezavi s predelavo v manjši mlekarni. Prva kmetija, ki so jo novinarji obiskali je bila zelenjadarska kmetija Janež v Sneberjah, na vzhodnem obrobju Ljubljane. Jernej Kovač je novinarjem uvodoma predstavil namen in potek obeh promocijskih kampanj: promocija integrirane pridelave poteka pod sloganom »Integrirano – Naravno dobro«, namenjena pa je obveščanju javnosti o značilnostih integrirane pridelave, ki je naravi prijazna, uravnotežena in ne dovoljuje uporabe gensko spremenjenih organizmov. Druga obsežna promocijska kampanja, ki je tudi pričela potekati začetek jeseni, je namenjena ozaveščenosti porabnikov glede pomena mleka in mlečnih izdelkov v uravnoteženi prehrani tekom vseh življenjskih obdobij. Prav tako je tudi pri tej promociji dan velik poudarek na seznanjanju s sistemom nadzora nad pridelavo, obdelavo in predelavo. Slogan generične promocije mleka je »Zaupajte mleku … tudi, ko postanete veliki.«  Državna sekretarka, Branka Tome je predstavila vlogo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pri podpori integrirane pridelave ter sistem kontrole, ki jo trenutno izvaja pet, s strani ministrstva pooblaščenih kontrolnih organizacij.
Jože Janež, lastnik prve obiskane kmetije (integrirana pridelava zelenjave in predelava zelja) je novinarjem predstavil kmetijo, predvsem pa tehnologijo pridelave in predelave ter novejšo hladilnico, s katero je pomembno povečal skladiščne kapacitete in predelavo (kisanje) zelja.
V drugem delu dneva so novinarji obiskali še ekološko mlekarsko kmetijo Kocjančič na Kočevskem. Mleko s te kmetije je namenjeno predelavi v manjši mlekarni v Logatcu, znani po kefirjih in drugih fermentiranih izdelkih iz ekološkega mleka.
Novo pri teh aktivnostih je, da so tokrat te kampanje usklajene z Ministrstvom za zdravje za tisti del, ki posega na področje zdravstva.

 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
19.05.2020 Lemken...
18.05.2020 Rabe-Werk 2+1...
17.05.2020 Deutz-Fahr 3,3 m...
17.05.2020 kosilnica SIP 165...
16.05.2020 žito,peleti...
15.05.2020 KUHN VBP 2160...
14.05.2020 Fuchs 4000 lit...
13.05.2020 pajek KUHN 6m...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS