Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)PODELILI PRIZNANJA KMETIJSKO GOZDARSKE ZBORNICE SLOVENIJE 2008

KGZS v družbi domačih in tujih gostov proslavila osmo leto svojega delovanja
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je 12. maja praznovala osmo obletnico obstoja.  Ob tej priložnosti so bila podeljena priznanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.
V dvorani Mercurius v Ljubljani je bila danes tradicionalna prireditev ob Dnevu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. »KGZS združuje številne kmetijske strokovnjake iz vse Slovenije. Kot zastopnik kmetijstva in gonilna sila razvoja slovenskega podeželja je v letih svojega delovanja upravičila pričakovanja. Dobra organiziranost strokovnih služb je tisto, kar nam zavidajo mnoge tuje države,« je v svojem govoru povedal predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Peter Vrisk.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je bila ustanovljena 12. maja leta 2000 po dolgotrajnem usklajevanju političnih interesov. V slovenskem kmetijstvu se je pred tem že dalj časa kazala potreba po močnem interesnem (stanovskem) zastopanju kmetijstva in kmetov oziroma vseh, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. V osmih letih delovanja je postala ključen sogovornik pri reševanju problemov in zastopanju slovenskega kmetijstva tako doma kot v Evropski uniji.

»Zbornica je postala močna nevladna organizacija, ki s svojim razmišljanjem zmore preseči meje Slovenije in interese slovenskega kmetijstva suvereno zastopati tudi v okviru evropskih povezav. Pomembno je, da se zavedate svoje vloge stičišča strokovnih in celovitih razvojnih načrtov ne zgolj za področje kmetijstva, gozdarstva in ribištva, ampak tudi celotnega slovenskega podeželja,« je na prireditvi poudaril častni govornik, predsednik državnega sveta RS Blaž Kavčič.

Pri krepitvi ugleda Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije na strokovnem področju ter pri krepitvi zastopstvene vloge kmetijstva in podeželja opravljajo pomembno delo oziroma poslanstvo številni posamezniki, ustanove in organizacije na področju kmetijstva, ki delujejo znotraj zborničnega sistema. Pomembni so tudi posamezniki in organizacije, ki pri svojem delu uspešno sodelujejo z zbornico, s čimer prispevajo k javni predstavitvi in razvoju zborničnega sistema.

»Na KGZS se zavedamo pomena kadrov in takšna izobrazbena struktura v povezavi s člani zbornice in voljeno strukturo ponuja ogromno znanja, ki so temelj in jamstvo za kakovostne storitve.  Zato bo zbornica še naprej veliko vlagala v izobraževanje in izpopolnjevanje zaposlenih,« je pri orisu prihodnosti zbornice omenila njena direktorica Nataša Belingar.

Priznanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije prejmejo člani, funkcionarji, zaposleni in drugi posamezniki ter organizacije, ki s svojim delom pomembno prispevajo k uveljavljanju in razvoju zborničnega sistema ter kmetijstva, gozdarstva in ribištva. Letošnja priznanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije za uspešno delo so prejeli: Josip Bajc, Alojz Kerin, Tilka Klinar, Marjan Mavri, Organizacijski odbor Dobrote slovenskih kmetij, Franci Ornik, Albin Oven, Jože Planinšek, Franc Prelesnik, Janez Rihtarič, Marjan Roblek, Silva Rojc, Alojz Sternad, Jože Strgar, Ivan Šket, Franc Šonaja, Ivan Špilak, dr. Friderik Vodopivec, Stanko Zagožen in mag. Marjeta Ženko. Priznanje za sodelovanje z zbornico so prejeli: Franček Jurač, Kmečka zadruga Sevnica, Kmetijska zadruga Ptuj in Feri Kučan. Nagrado za življenjsko delo je prejel Peter Vrisk.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
19.05.2020 Lemken...
18.05.2020 Rabe-Werk 2+1...
17.05.2020 Deutz-Fahr 3,3 m...
17.05.2020 kosilnica SIP 165...
16.05.2020 žito,peleti...
15.05.2020 KUHN VBP 2160...
14.05.2020 Fuchs 4000 lit...
13.05.2020 pajek KUHN 6m...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS