Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Smrkolj novi predsednik kmetijsko gozdarske zbornice


Ciril Smrkolj
foto: Igor Zaplatil/Delo

 Novoizvoljeni člani sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so na današnji ustanovni seji za novega predsednika zbornice izvolili nekdanjega kmetijskega ministra Cirila Smrkolja. Ta po izvolitvi o konkretnih ukrepih še ni želel govoriti, saj je prej potrebno pripraviti analizo in program razvoja. Zavzel pa se je za sodelovanje.

 

Smrkolj, ki ga je za predsednika predlagalo na volitvah drugouvrščeno Društvo SKZ - Slovenska kmečka zveza, je poudaril, da čuti odgovornost do kmetijstva, podeželja in države. Pojasnil je, da bo program nadaljnjega delovanja in razvoja zbornice pripravil v sodelovanju s predstavniki list v svetu, vodstvom organov zbornice, direktorji območnih zavodov in predstavniki svetovalne službe. Za vse spremembe je namreč po njegovem mnenju potrebna korenita analiza, pri čemer bodo oblikovane tudi skupine, ki bodo preučevale interese članstva.

 

Zaenkrat je Smrkolj lahko zagotovil le, da bo program odražal skrb za vse skupine članstva zbornice - od lastnikov kmetij do lastnikov gozdov: "Da bo članstvo čutilo, da zbornica res dela nekaj za njih in razrešuje njihove probleme." Ker meni, da je za nekatere člane zbornice članarina velika obremenitev, bo izpolnil predvolilno obljubo o znižanju članarine za 30 odstotkov. Uvedel pa bo tudi kolegij predsednika za usklajevanje zadev.

 

Smrkolj, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno in podpira zmanjšanje pooblastil predsednika zbornice, meni, da je treba oblikovati močne odbore za kmetijsko, evropsko, zemljiško in okoljsko politiko. Potrebno se je posvetiti področjem, kot so težji pogoji predelave. Hkrati pa se mora zbornica hitro postaviti naproti vladi in sodelovati pri oblikovanju zakonodaje in politik, je poudaril Smrkolj.

 

Novi predsednik, ki je na volitvah v svetu s 30 glasovi podpore premagal Ivana Kureta, je pozval k čim večji enotnosti in pripravljenosti za delo. Kure, ki je od 55 glasov prisotnih članov sveta prejel 25 glasov, pa je že zagotovil, da bo sodeloval z vsemi, ki imajo dobre predloge in želijo v kmetijstvu nekaj napraviti.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS