Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)UPRAVNI ODBOR KGZS PODPIRA UKINITEV OBVEZNE PRAHE

KGZS zahteva, da se mora v okviru Skupne kmetijske politike EU zagotoviti slovenskemu kmetu primerljive pogoje za delo
Na včerajšnji ustanovni seji Upravnega odbora (UO) Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so se člani Upravnega odbora KGZS seznanili s potekom sanacije škode po neurjih in se zavzeli za njeno čim hitrejšo odpravo, nadaljnji razvoj sistema zavarovanja kmetijske pridelave in prireje ter vzpostavitev vzajemnih skladov.
Upravni odbor KGZS je obravnaval tudi številne predloge uredb Sveta evropske unije v zvezi s  pregledom skupne kmetijske politike, skupnih pravil za sheme neposrednih podpor in programa razvoja podeželja ter s tem povezanih predpisov v Sloveniji, ki jih pripravlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Upravni odbor KGZS je zavzel stališče, da ne podpira odprave proizvodno vezanih plačil in odprave mlečnih kvot ter izrazil podporo ukinitvi obvezne prahe, kar bo omogočilo pridelavo hrane na vseh kmetijskih zemljiščih. Država mora v okviru Skupne kmetijske politike EU zagotoviti slovenskemu kmetu primerljive pogoje za delo in črpanje sredstev za razvoj kmetijstva.
Pomembna naloga KGZS po volitvah je ustanovitev svetov območnih enot in odborov izpostav. V času od ustanovne seje sveta KGZS v začetku julija je ustanovljenih vseh 13 svetov območnih enot in slaba polovica odborov izpostav, ki so že pričeli s svojim delom.
Člani UO so razpravljali tudi o delovanju zborničnega urada v prihodnje. Upravni odbor KGZS je predlagal Svetu KGZS razrešitev sedanje direktorice Nataše Belingar, za vršilca dolžnosti direktorja KGZS pa so predlagali Igorja Hrovatiča. Seja sveta KGZS, ki je pristojen organ za imenovanje in razreševanje direktorja, bo predvidoma v začetku septembra.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
24.05.2020 TEHNOSTROJ KIPER PRIKOLICA...
23.05.2020 Streu-mix...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS