Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)KGZS pripravila tradicionalno prireditev Podeželje v mestu

S prireditvami Podeželje v mestu Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije predstavlja ponudbo kakovostnih proizvodov slovenskega podeželja.
DOBROTE, KI JIH TROSI JESEN

 Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je v sodelovanju z Ljubljanskimi tržnicami in ekipo radia Veseljak danes na Pogačarjevem trgu v Ljubljani organizirala letošnjo četrto tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – Dobrote, ki jih trosi jesen. Obiskovalce tržnice in razstavljavce sta na prireditvi pozdravila predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Ciril Smrkolj in direktor Ljubljanskih tržnic Aleksander Ravnikar. Za promocijo vinske lepote je poskrbela vinska kraljica Svetlana Širec.
Na tradicionalni prireditvi, ki predstavlja most med mestom in podeželjem, se je danes v Ljubljani predstavljalo okoli 60 kmetij in društev, ki so v pokušino in naprodaj ponujali sveže in predelano sadje, zelenjavo, mlečne in mesne izdelke, tradicionalne krušne in pekovske izdelke ter sokove, vina in žgane pijače. Tako odrasli kot otroci so z zanimanjem opazovali delo pletilje, tkalke in filcarke, ki ohranjajo tradicijo obdelave ovčje volne.
»Spodbujanje dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, ohranjanje tradicije slovenskega podeželja ter njihova promocija je ena izmed glavnih nalog Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije«, je na prireditvi povedal Ciril Smrkolj, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, in dodal: »Tokratna prireditev Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Podeželje v mestu – Dobrote, ki jih trosi jesen ima namen osveščati ljudi o pomenu nakupa kvalitetnih pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij ter predvsem poudariti pomen kupovanja lokalnih pridelkov. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije z različnimi aktivnostmi spodbuja pridelavo in predelavo na kmetijah. Tako ostaja tradicija izdelave kmečkih izdelkov najvišje kakovosti v Sloveniji še naprej živa.«
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije prireja tradicionalne prireditve »Podeželje v mestu« že od leta 2005. Glavni namen prireditev je predstavitev in promocija raznolikosti ponudbe slovenskih kmetij po posameznih regijah. Obiskovalcem se z njo odpira možnost za nakup kakovostnih domačih pridelkov, članom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije pa ponuja možnost predstavitve in prodaje izdelkov, pridelkov ter dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
19.05.2020 Lemken...
18.05.2020 Rabe-Werk 2+1...
17.05.2020 Deutz-Fahr 3,3 m...
17.05.2020 kosilnica SIP 165...
16.05.2020 žito,peleti...
15.05.2020 KUHN VBP 2160...
14.05.2020 Fuchs 4000 lit...
13.05.2020 pajek KUHN 6m...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS