Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Dejan Židan, kandidat za novega kmetijskega ministra

Če bo dobil podporo koalicije, bo predlog poslan v parlament

Po tednih iskanja novega kmetijskega ministra je premier Pahor dosegel dogovor z Dejanom Židanom. Če bo Židan dobil ustrezno podporo, bo Pahor kandidaturo v DZ poslal do konca tedna.

Iz kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja so sporočili, da je premier danes končal pogovore z Židanom, ki je trenutno še predsednik uprave skupine Panvita. Dosegla sta načelen dogovor za sodelovanje v vladi na resorju za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pahor bo zdaj novega kandidata najprej predstavil predsedstvu Socialnih demokratov in do konca tedna še kolegiju predsednice in predsednikov strank koalicije. Če bo Židan dobil podporo, bo njegova kandidatura poslana v potrditev parlamentu še konec tega tedna.

Določila sta osem prednostnih ciljev
Pahor in Židan sta na sestanku spregovorila tudi o prednostnih nalogah na kmetijskem ministrstvu in jih strnila v osem točk. Strinjala sta se, da bi bilo najprej treba dokončati strategijo in določiti prednostne cilje kmetijske politike, nujno je treba poenostaviti postopke za proizvodnjo hrane, saj "vsaka aktivnost, ki je za slovenskega proizvajalca hrane bolj zapletena ali časovno daljša, kot je v drugih državah EU-ja, povzroča nekonkurenčnost". Ker je zdajšnje krizno stanje prizadelo tudi kmetijstvo, bo treba ustvariti varnost tudi za kmete. Novi minister bo pozornost posvetil še povečevanju učinkovitosti javnih služb v kmetijstvu, decentralizaciji administrativnih in strokovnih funkcij, saj za vse ne obstaja razlog, da se izvajajo v Ljubljani, prilagoditvi proizvodnje hrane, povečanju sredstev za razvojne programe in profesionalizaciji skupine, ki bo vodila pogajanja v institucijah EU-ja.Dejan Židan    Bo Židan novi član Pahorjeve vlade? Foto: panvita.si

Dejan Židan se je rodil v Mariboru in je doktor veterinarske medicine. V svoji karieri je bil med drugim vodja murskosoboške enote Nacionalnega veterinarskega inštituta Veterinarske fakultete, hkrati pa je strokovno deloval na področju zdravja in razmnoževanja prašičev. Od maja 2003 je kot član vodstva Kmetijskega gospodarstva Rakičan in od januarja 2007 kot predsednik uprave Skupine Panvita sodeloval pri gradnji slovenske kmetijske in živilsko-predelovalne verige.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS