Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Mercator vabi k sodelovanju kmete in manjše pridelovalce

Mercator vabi slovenske kmete in manjše pridelovalce k sodelovanju pri zagotavljanju večje ponudbe domačih pridelkov na Mercatorjevih policah.
V želji, da bi živila, pridelana na slovenskih kmetijah, hitreje in primerno pakirana dosegla svoje kupce, kmetom in manjšim dobaviteljem ponuja tudi tipsko sodobno embalažo iz okolju prijaznih surovin in po ugodnih cenah. Potem, ko je novembra 2011 strokovna žirija na javnem razpisu izbrala najboljše idejne osnutke za tipske embalaže, želi Mercator lokalne pridelke in izdelke v novi embalaži čim prej ponuditi kupcem pod Mercatorjevo blagovno znamko.

»V Mercatorju želimo zagotoviti učinkovite in okolju prijazne rešitve za manjše pridelovalce in slovenske kmetovalce, da njihovi sveži pridelki čim prej pridejo na Mercatorjeve police in s tem tudi do potrošnikov«, poudarja mag. Manja Lampe, izvršna direktorica sektorja upravljanja blagovnih skupin.

»Zdaj bomo najprej ugotovili potrebe kmetovalcev in pridelovalcev ter njihov interes za sodelovanje, zato da bomo lahko zagotovili ugodno nabavno ceno embalaže, kar bo vlivalo na dostopnost embalaže za dobavitelje in tudi na končno ceno izdelkov za naše kupce. K sodelovanju želimo pritegniti čim več dobaviteljev, za katere bi bile nove embalaže primerne in tako postopoma povečati število pridelkov manjših lokalnih dobaviteljev na Mercatorjevih policah«, je še poudarila Manja Lampe.

 Mercator je na svoji spletni strani www.mercator.si objavil pogoje in osnovne kriterije za sodelovanje dobaviteljev. Ti morajo zagotavljati kakovost, varnost in sledljivost pridelkov, tudi surovine za izdelke morajo biti slovenskega porekla, zagotoviti morajo minimalne standarde trajnostnega razvoja (talna reja pri kokoših nesnicah, prašičev, piščancev, brez krmljenja z GSO pri živinoreji in zelenjavi, pri poljščinah vsaj integrirana pridelava, ipd) in da so pridelki in izdelki pakirani v embalažo narejeno iz okolju prijaznih surovin. To bodo zdaj lahko zagotovili v sodelovanju z Mercatorjem.

 Najprej bomo v okolju prijazni embalaži v Mercatorju ponudili sezonske izdelke sadja in zelenjave slovenskih pridelovalcev, s katerimi Mercator že zdaj sodeluje, kmalu pa želimo v novih embalažah ponuditi še mlečne izdelke, mesne izdelke, sokove, olja, kise, marmelade, moke, kaše in žita za zajtrk.

 Glede na izražen interes uporabnikov, torej dobaviteljev, bomo sodelovali s ponudniki različnih vrst embalaž na podlagi kriterijev kot so preverjena proizvodnja, kakovost materialov, primerna cena, prilagodljivost odjemnih količin, možnost transporta, ipd.

 V Mercatorju že izvajamo projekt Lokalnost, v katerem  ponujamo pridelke lokalnih kmetij iz neposredne bližine hipermarketov. Vključujemo pa tudi izdelke, ki so »lokalni« v širšem slovenskem prostoru kot npr. slovenska jabolka, pomembno pa je, da je osnovna surovina slovenskega porekla. V Mercatorjevem projekt Lokalno je bilo konec leta 2011 vključenih 410 izdelkov 80 lokalnih dobaviteljev.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS