Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Iztok Jarc novi kmetijski minister?

Po zapisu v dnevniku Finance bo predsednik vlade Janez Janša za novega kmetijskega ministra predlagal Iztoka Jarca, sedaj veleposlanika v Izraelu, nekoč pa že sekretarja na MKGP
V vladi so potrdili, da čakajo le še podpis premiera Janše, a o imenih še ne govorijo

Iztok Jarc, zdajšnji veleposlanik v Izraelu, je sprejel vabilo premiera Janeza Janše za položaj novega ministra za kmetijstvo. To smo včeraj izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov. Tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak je potrdil, da je ime izbrano, a ga še ne more povedati.

Sodeč po neuradnih informacijah, bo Iztok Jarc, prvi favorit za naslednika dosedanje kmetijske ministrice Marije Lukačič, res postal novi slovenski kmetijski minister. Včeraj smo neuradno izvedeli, da je že sprejel ponudbo.

Jarc in vlada še molčita

Ali informacija o Jarčevem sprejemu vabila drži, smo včeraj vprašali tiskovnega predstavnika vlade Valentina Hajdinjaka. Povedal nam je, da o imenih še ne more govoriti. Potrdil pa je, da je ime že izbrano in da čakajo le še podpis predsednika vlade Janeza Janše.

Popoldne smo poklicali tudi 44-letnega Iztoka Jarca, ki pravi, da pogovorov s predsednikom vlade ne more komentirati, dokler ni odpoklican iz Izraela in dokler predlog za njegovo imenovanje tudi uradno ne bo prispel v parlament.

Kot je znano, je dosedanja ministrica za kmetijstvo Marija Lukačič odstopila pred dobrima dvema tednoma, uradno zaradi zdravstvenih razlogov, neuradno pa tudi zaradi zahtevnega predsedovanja EU v prvi polovici leta 2008.

Iztok Jarc je že od odstopa Lukačičeve favorit za naslednika. Vendar je bilo vprašanje, ali bo sprejel vabilo in zapustil ugodno diplomatsko mesto v Izraelu. Bil je eden od ključnih pogajalcev Slovenije pred vstopom v EU za področje kmetijstva. Pred predsedovanjem Slovenije EU je to posebej pomembno. Poleg tega je Jarc vseskozi tudi blizu vladajoči SDS. Kmetijsko ministrstvo pa je v koalicijski kvoti najmočnejše vladne stranke.

Kariera

  • Iztok Jarc je svojo kariero začel leta 1988 na republiškem komiteju za mednarodno sodelovanje. Ta komite je bil predhodnica ministrstva za zunanje zadeve.
  • Pozneje je bil pogajalec Slovenije za pristop k Efti in Cefti.
  • Od leta 1996 do leta 2000 je bil svetovalec za gospodarska vprašanja pri misiji Slovenije v EU.
  • Po letu 2000 je bil državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo in član ožje pogajalske skupine za vstop Slovenije v EU.
  • Bil je tudi šef sektorja za EU na ministrstvu za zunanje zadeve.
  • Zdaj je veleposlanik v Izraelu.

 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
24.05.2020 TEHNOSTROJ KIPER PRIKOLICA...
23.05.2020 Streu-mix...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS