Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Zapleti pred začetkom vlaganja zahtevkov za ukrepe kmetijske politike

Zapleti pred začetkom vlaganja zahtevkov za ukrepe kmetijske politike NA KGZS IN KSS PRIPRAVLJENI, UREDB PA ŠE NI Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Kmetijska svetovala služba (KSS) sta pripravljeni na začetek vlaganja zahtevkov za ukrepe kmetijske politike. Pripravljenih je 82 vnosnih mest in 320 usposobljenih vnašalcev vlog. Žal pa še niso objavljene uredbe, ki so podlaga za začetek kampanje, težave povzroča tudi nova računalniška aplikacija.
NA KGZS IN KSS PRIPRAVLJENI, UREDB PA ŠE NI  
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Kmetijska svetovala služba (KSS) sta pripravljeni na začetek vlaganja zahtevkov za ukrepe kmetijske politike. Pripravljenih je 82 vnosnih mest in 320 usposobljenih vnašalcev vlog. Žal pa še niso objavljene uredbe, ki so podlaga za začetek kampanje, težave povzroča tudi nova računalniška aplikacija.
Vsebinsko na KGZS poznajo predloge uredb, ki so objavljene na spletnih straneh Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), vendar so uredbe trenutno v postopku sprejemanja na vladi. Če ne bo večjih vsebinskih sprememb, bo KSS delo lahko opravila v predvidenem času.
Slišati pa je informacije, da prihaja po zadnjih usklajevanjih na vladi do sprememb za posamezne ukrepe uredb, kar je nedopustno. Tako ta trenutek na KGZS ne poznajo sprememb, ki so v zadnjem predlogu v obravnavi na vladi. Od pristojnih z MKGP ne dobijo informacij, kaj se je v uredbah spremenilo, kako so se spremenile višine plačil za posamezne ukrepe in podukrepe SKOP in KOP ter OMD, oziroma ali sploh spremembe so. Če so, potem lahko takšne spremembe v zadnjem hipu porušijo že dogovorjeno ravnotežje glede višin plačil, opozarjajo na KGZS.
Preden se začne vnos vlog za ukrepe kmetijske politike, je potrebno opraviti še test prepustnosti aplikacije, ki jo pripravlja Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Aplikacija zaenkrat še ni na voljo. To pomeni, da je treba ugotoviti ali bo sistem vnosa deloval, ko bo potekal vnos na terenu, ko bo sočasno »priključenih« v sistem preko 300 izpolnjevalcev vlog.
V KGZS obžalujejo, da kmetijsko ministrstvo ni uspelo pravočasno uskladiti uredb in jih objaviti. Čeprav so se na začetek vnosa vlog intenzivno pripravljali, pa pred objavo Uredb o izvedbi ukrepov kmetijske politike ne morejo začeti naročati kmetov za vnos vlog, poudarjajo na KGZS.


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS