Mednarodni pomladanski kmetijski sejem

Komenda 2016

SEJEMSKI ČASOPISKmetovalčev koledar za plodnost krav

OGLAS


Kmetovalčev rokovnik 2018 ( oglas)Srečanje rejcev drobnice z ministrom Iztokom Jarcom

Pozitivno vzdušje ob srečanju rejcev drobnice z ministrom Iztokom Jarcom. V razgovoru so uspeli zbližati mnenja glede večine problematičnih točk. Med njimi tudi glede minimalne obremenitve za ekološke kmete, ki bo letos ostala na 0,2 GVŽ/ha in ne 0,5 GVŽ kot je bilo napovedano.
Danes se je delegacija Zveze društev rejcev drobnice Slovenije v sestavi Boris Grabrijan, predsednik, Marjana Cvirn, Mojmir Jovič Evgen Gerželj in Miran Zmrzlak sestala z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztokom Jarcom . Na pogovoru so poleg ministra sodelovali tudi: Branko Ravnik v. d. generalnega direktorja za kmetijstvo, Marta Majcen Hrustel, Klemen Brglez in Viktor Krek.

Pogovor je potekal v zelo prijateljske ozračju, za večino problematičnih točk, ki so bile predmet razprave pa so bile podane tudi rešitve, oziroma roki za odgovore.
Kot najpomembnejše se ocenjuje, da je bil dosežen dogovor, da bo v letošnjem letu za ekološke kmete veljala minimalna obremenitev 0,2 GVŽ/ha in ne 0,5 GVŽ kot je bilo napovedano (Program razvoja podeželja), predvidoma pa se bo meja dvigovala po 0,1 GVŽ letno, če bodo rezultati raziskave, ki jo bo MKGP v skladu z dogovorom naročilo, nakazali to možnost. Prav tako bodo pretehtane možnosti spremembe količnika za preračunavanje teže ovac in koz v GVŽ, oziroma dodana tudi obremenitev mladih plemenskih živali v prihodnjem letu.

Na srečanju je tekel tudi pogovor o sodelovanju ministra in ministrstva na mednarodni razstavi drobnice v Logarski dolini, rejskem programu za drobnico, zamiku plačil iz preteklih let, nerešenih pritožbah, dohodnini, pravicah do premij, sofinanciranju promocije in svetovalni službi.

S tem je bila ponovno vzpostavljena dobra komunikacijska vez med ministrstvom in reprezentativno organizacijo rejcev, ki je v zadnjih dveh letih popolnoma zamrla. Rejci ocenjujemo srečanje kot izredno pozitivno in vzpodbudno.
S spoštovanjem,

                            Boris Grabrijan
                            predsednik


 
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Cenik nalepk
 
Voščilo 2017
 
Preureditev hlevov - stroški v milijonih
 

arhiv
28.05.2020 Lade-Profi II...
27.05.2020 Fischer 200...
26.05.2020 Cramer...
26.05.2020 Vicon MH 90 S TWIN...
25.05.2020 Deutz-Fahr 225 Fixmaster...
24.05.2020 Kolesa za medvrstno obdelavo...
24.05.2020 Agriteh 2800...
24.05.2020 CIRKULAR ZA DRVA PO SIMBOLIČNI CENI...
Nagradno žrebanje
 
Voščilo 2019
 
Voščilo 2017
 
AKCIJA - naročilo Kmetovalca
 
Vabilo na strokovno izobraževanje - Bela Krajina
 
Vabilo na izobraževanje - Bela Krajina
 

arhiv
Ste zadovoljni z izidi volitev v KGZS